همای گیلان:دکتر احمد رمضانپور: یکی از اصولی که در دوران اصلاحات عملی شد ایجاد انتخابات شورای شهر و روستا بود که شهردارهای برخی از شهر ها مانند مشهد ، تهران و اصفهان که چند سال در راس کار بودند، توانستند از این موقعیت استفاده کنند و از این اصل به درستی بهره ببرند .
البته باید از زمان شروع به کار شوراهای شهر ، فرهنگ سازی می شد تا بتوان از ماهیت این شوراها به درستی استفاده کرد .
با اینکه تجربه شوراهای شهر بیش از ۱۵ سال است اما بسیاری از شوراها جایگاه و ظرفیت ها را نمی شناسند و ترکیب برخی از شوراهای شهر و روستا نیز مجموعه ای از فرهنگ ها و عقیده های سیاسی را شامل می شود در حالیکه اعضای شورا باید وظایف خود را به درستی بشناسند و انجام دهند و بالطبع شهردار هم باید بطور صحیح به وظایف خود عمل کند .
همه شوراها پس از روی کار آمدن، نخستین کار خود را به انتخاب شهردار اختصاص می دهند که با نگاهی به عملکرد شورای شهر رشت می بینیم از سال ۷۸ تا به امروز ۹ شهردار و ۸ سرپرست به ساختمان شهرداری راه پیدا کرده اند.
شورای چهارم شهر رشت در نخستین آزمون خود با برکناری شهرداری که تنها یکسال از انتخابش می گذشت، نمره قبولی نگرفت .
خلیلی شهردار برکنار شده شهر رشت با بیش از ۲۰ سال تجربه مدیریت شهری گفته بود که بطور رسمی کار خود را از سال ۹۳ شروع کرده است وی بعضی از طرحها را اجرا کرده و حتی در سال ۹۲ با تمام توان مشکلات و تبعات بارش برف را رفع کرد .
در زمان انتخاب شهردار توسط شورای چهارم در گفتگویی با رییس شورای شهر توصیه شد که در شهر رشت افراد بومی و تحصیلکرده کم نیستند و انتخاب نباید عجولانه باشد اما به این پیشنهاد توجهی نشد و خلیلی به عنوان شهردار انتخاب شد .
معتقدم برکناری شهردار در این زمان به نفع شهر رشت و مردم نبود چراکه وی عملکردش نسبت به سایر شهردارها بهتر بود دوره کار آموزی خود را در رشت سپری کرده و در مدیریت و ممیزی املاک تجربه های خوبی به دست آورده بود.
امید است انتخاب شهردار جدید بر مبنای تفکر و نیاز شهر باشد چراکه تا به امروز از بسیاری از مولفه های کلانشهر عقب هستیم و با منابع و امکاناتی که در این منطقه وجود دارد، جایگاه شهر رشت مناسب نیست.
شهردار باید بومی ، با تجربه و امتحان پس داده باشد تا با فرهنگ، اقتصاد و موقعیت جغرافیایی آشنایی کامل داشته باشد و فقط برای خدمت به مردم ورود کند.