سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیاردی برای احداث پالایشگاه صنعتی خون درگیلان
صرفهجویی ۶۲ میلیون دلاری با ایجاد پالایشگاه پلاسمای خون در گیلان
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان از سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد ریالی برای احداث پالایشگاه صنعتی خون درگیلان خبر داد.
همای خبر– نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان؛ تیمور پورحیدری ضمن اعلام این خبر گفت: این پالایشگاه خون توسط شرکت پلاسما درمان فارمد با سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد ریالی در حال احداث است.
وی همچنین با بیان اینکه این پروژه در زمینی به مساحت ۵هزار و ۷۰ متر مربع و زیربنای ۷هزار و ۵۰۰ متر در سه طبقه در حال ساخت است خاطرنشان کرد: جواز تاسیس صنعتی و پروانه ساخت این پالایشگاه با ظرفیت ۶۵۰ هزار لیتر پلاسما در سال صادر شده است و برای تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ویال دارو با همکاری دو شرکت خارجی احداث میشود.
دکتر پورحیدری همچنین با اشاره به تاسیس این پالایشگاه در محدوده شهرستان شفت افزود: احداث این پالایشگاه پلاسمای خون سالانه حدوداً ۶۲ میلیون دلار صرفهجویی ارزی به دنبال خواهد داشت و همچنین با بهرهبرداری از ظرفیت کامل آن ۷۰ میلیون یورو درآمد بالقوه صادراتی برای کشور پیش بینی میشود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به اینکه پروژه مذکور در زمره پروژههای ملی بوده تصریح کرد: جهت احداث این پروژه علاوه بر سرمایهگذاری بخش خصوصی ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز است و پیشبینی میشود زمینه اشتغال ۴۰۰ نفر از هموطنان به صورت مستقیم فراهم شود.
وی از مراحل ساخت سازه اصلی ساختمان، انبار، اتمام سقف اول سازه سخن گفت و افزود: راه اندازی این پروژه ملی باعث رفع نیاز قابل توجه ای از بیماران به مشتقات تولیدی این پالایشگاه خواهد شد و دسترسی به این اقلام دارویی مشتق شده را برای فعالان نظام سلامت و بیماران تسهیل خواهد نمود.
گفتنی است؛ پلاسمای مازاد درمان به کشوری که فناوری فرآوری پلاسما و تبدیل داروهای مشتق از پلاسما دارد، ارسال و پس از تبدیل پلاسما به دارو ، در نهایت دارو وارد کشور میشود.
پلاسمای خون مایعی زرد رنگ و روشن است که حدود نیمی از خون انسان را تشکیل می دهد. این ماده برای مبارزه با عفونت، حفظ سطح پی.اچ صحیح خون، کمک به لخته شدن خون و حمل و نقل و دفع مواد زائد از جریان خون، ماده حیاتی محسوب می شود و در این رابطه با کمبود حدود ۶۵۰ هزار لیتر پلاسما در کشور روبرو هستیم لذا این کمبود پلاسما منجر به واردات داروهای مشتق از پلاسما شده است.