همای گیلان: چندین حمله و انفجار در پاریس به کشته شدن دست کم ۱۵۳ نفر و گروگان گرفته شدن ۱۰۰ نفر منجر شد، تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر در این حملات زخمی شدهاند که حال ۸۰ نفر از آنها وخیم اعلام شده است.
رئیسجمهور فرانسه در پی این حملات اعلام وضعیت اضطراری کرد و تمامی مرزهای این کشور را بست، داعش هم در صفحات اجتماعی خود با قبول این اقدام تروریستی، این حملات را «۱۱ سپتامبر فرانسه» نامید. کشته شدن ۱۵۳ نفر در اقدامات تروریستی پاریس به گزارش خبرگزاری فرانسه، وقوع چند انفجار در اطراف ورزشگاه محل برگزاری بازی تیم های آلمان و فرانسه و همچنین حمله به سالن یک کنسرت در پاریس صدها کشته و زخمی برجا گذاشت.
دادسرای پاریس شمار کشته شدگان را حداقل ۱۲۰ تن اعلام کرده است. هرچند این امار هنوز به طور رسمی تایید نشده است اما برخی منابع از جمله سی ان ان شمار قربانیان را ۱۵۳ تن و المیادین بیش از ۱۶۰ تن بر آورد کرده است.
همچنین بنا بر برخی گزارش ها تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر در این حملات زخمی شده اند که حال ۸۰ تن از آنها وخیم اعلام شده است.
شرح کامل حوادث شب گذشته پاریس این حملات همزمان و یا بفاصلۀ اندک در نقاط مختلف پاریس صورت گرفت. یکی از این حملات نیز در سالن نمایش “باتکلان” در محلۀ یازدهم صورت گرفت. مهاجمان در”باتکلان” پس از تیر اندازی بسوی رهگذران و شرکت کنندگان در یک کنسرت، شماری از آنان را به گروگان گرفتند. گروگانگیری با حملۀ گروه ضربت پلیس به پایان رسید.
بر اساس نخستین اطلاعات موجود، در این سالن نزدیک به ۱۰۰ تن کشته شده اند.
یکی دیگر از حملات رستوران “پتی کامبوج” در محلۀ دهم پاریس را هدف قرار داد. در حملۀ دیگری تروریست ها بروی مشتریان رستوران “بل اکیپ” در محلۀ یازدهم پایتخت تیراندازی کردند.
چند انفجار و تیراندازی نیز در اطراف “استادیوم فرانسه” در “سن دنُی” واقع در شمال پاریس صورت گرفت. این انفجارها هنگامی رخ داد که فرانسوا اولاند در مسابقۀ دوستانۀ میان تیم های ملی فوتبال آلمان و فرانسه شرکت داشت. پلیس فرانسه، ساعتها بعد، اعلام کرد که حملات تروریستی دستکم در هفت نقطه پاریس به وقوع پیوسته است. اما بی بی سی پنج نقطهای که در پاریس مورد حمله قرار گرفتهاند را این گونه تشریح کرد: رستوران کامبوج: تیراندازی در محل این رستوران ۱۴ کشته به جا گذاشت. سالن کنسرت باتاکلان: افراد مسلح حدود ۱۰۰ نفر را در یک کنسرت موسیقی راک کشتند. استادیوم ملی فرانسه: دو انفجار در نزدیکی این استادیوم و در جریان مسابقه میان دو تیم ملی فوتبال فرانسه و آلمان رخ داد و ۳۵ نفر کشته شدند. خیابان شارون: در تیراندازی صورت گرفته در این محل ۱۸ نفر کشته شدند. محله لهآل: گزارشهای تایید نشده از تیراندازی در این محل منتشر شده است.
اعلام وضعیت اضطراری در سراسر فرانسه به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس جمهوری فرانسه، فرانسوا اولاند، برقراری”حالت اضطراری” در سراسر کشور و به اجرا گذاشتن کنترل در مرزها را اعلام کرد.
وی این رویدادها را “حملات تروریستی بدون سابقه” و “فجایع هولناک” توصیف کرد و اعلام داشت که ازارتش این کشور خواسته است در جهت تامین امنیت وارد عمل شود.
دفتر ریاست جمهوری اعلام کرد که ۱۵۰۰ تن از نفرات ارتش این کشور برای تقویت نیروهای انتظامی بسیج شده اند. فرانسوا اولاند سفر خود به ترکیه را برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ که روز یکشنبه ۱۵ نوامبر تشکیل می شود، لغو کرد. عملیات گروگانگیری در باتکلان پایان یافت .
ایرنا به نقل از اسکای نیوز گزارش داد که پلیس فرانسه پایان گروگانگیری در سالن نمایش باتکلان پاریس را با کشته شدن دو مهاجم عامل این حادثه اعلام کرد. پیش از این، اعلام شده بود که تروریست ها ۱۰۰ تن را در این سالن به گروگان گرفته اند.
داعش مسئولیت این اقدام تروریستی را بر عهده گرفت ، گروه تروریستی داعش در صفحات اجتماعی خود با به عهده گرفتن مسئولیت این اقدام تروریستی اعلام کرده است که «این حملات ۱۱ سپتامبر فرانسه است.» نخستین واکنش رئیس جمهور فرانسه به اقدامات تروریستی شب گذشته پاریس رئیس جمهوری، نخست وزیر، وزیر کشور، وزیر دادگستری، شهردار پاریس و شمار بسیار دیگری از مقامات فرانسه در پایان عملیات پلیس در محل سالن “باتکلان” حاضر شدند. فرانسوا اولاند اعلام کرد که مبارزه با تروریسم را “بی رحمانه” دنبال خواهد کرد
وی افزود: کشورش با بی سابقه ترین حادثه تروریستی مواجه است. اولاند اظهار داشت: ما می دانیم که مهاجمین از کجا آمده اند. رئیس جمهور فرانسه گفت: ما در این شرایط حساس با خانواده های قربانیان همدردی می کنیم. ما نباید بگذاریم آن ها ما را بترسانند… این ترس و هراس وجود دارد، اما ما ملتی هستیم که می توانیم از خودمان دفاع کنیم. ما بر تروریستها پیروز خواهیم شد. ما هر همکاری را با نیروهای امنیتی انجام خواهیم داد تا از ملتمان دفاع کنیم.
اولاند سخنان خود را با شعار «زنده باد فرانسه» پایان داد.
خبرهای ضدو نقیض از کشته شدن برخی از مهاجمان
در همین حال برگزاری آسوشیتدپرس از قول یک فرمانده پلیس فرانسه گزارش داده است که گمان میرود همه حمله کنندگان کشته شده باشند. «اسپوتنیک» هم از قول پلیس فرانسه به جزئیات بیشتری از کشته شدن حملهکنندگان به سالن کنسرت «باتاکلان» اشاره کرد.
به گفته پلیس، گروگانگیرها در این سالن کنسرت چهار نفر بودهاند که سه نفر از آنها همزمان با نزدیک شدن نیروهای امنیتی فرانسه، خود را با کمربندهای انفجاری منفجر کردهاند. روزنامه انگلیسی گاردین با پوشش وسیع این حادثه تروریستی اعلام کرد ۴ نفر از مقامات فرانسه – که احتمالاً پلیس هستند – در عملیات آزادسازی گروگانها از مرکز هنری «باتاکلان» کشته شدهاند.
فرانسه تعطیل شد
در پاریس کلیۀ مدارس و تاسیسات عمومی در روز شنبه تعطیل اعلام شد. کلیۀ سفرهای علمی و آموزشی شاگردان مدارس در سراسر کشور نیز لغو گردید.
بنا بر گزارش ها، مردم فرانسه با حضور در خیابانهای پاریس پلاکاردهایی به دست دارند که روی آنها نوشته شده است: «نترسیدهایم.» به آتش کشیده شدن اردوگاه پناهندگان در شمال فرانسه تصاویری از آتشسوزی در اردوگاه پناهندگان فرانسه منتشر شده است. برخی از کاربران اجتماعی با انتشار تصاویری نظیر تصویر زیر مدعی هستند اردوگاه پناهندگان فرانسه در شمال این کشور به آتش کشیده شده است.
آماده باش نیروهای امنیتی در برخی از شهرهای آمریکا همزمان با این اقدام تروریستی
بی بی سی نیز گزارش داد که تدابیر امنیتی در برخی شهرهای آمریکا از جمله نیویورک، بوستون، شیکاگو و سنت لوئیس افزایش یافته است. پلیس میگوید این اقدامات واکنش به تهدید مشخصی نیست و تنها جنبه احتیاطی دارند.
روحانی به اولاند تسلیت گفت
رییس جمهوری اسلامی ایران به رییس جمهور فرانسه بمناسبت حوادث تروریستی در پاریس تسلیت گفت.
روحانی در پیام خود به اولاند نوشت: حوادث تروریستی و کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه در پاریس موجب تاثر و اندوه فراوان گردید.
وی افزود: اینجانب به نام ملت بزرگ ایران که خود یکی از قربانیان پدیده شوم تروریسم بوده است؛ این جنایات ضد بشری را شدیدا محکوم و به ملت سوگوار و دولت فرانسه تسلیت می گویم. بی تردید مهمترین پیام جهان در چنین حوادثی، عزم و اراده جدی تر برای مبارزه همه جانبه علیه گروههای تروریستی است.
ایران حملات تروریستی در فرانسه را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حملات تروریستی خونین دیشب در پاریس پایتخت فرانسه را محکوم کرد.
حسین جابرانصاری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام محکومیت شدید سلسله عملیاتهای تروریستی پاریس که به کشته شدن دهها انسان بی گناه منجر شد با ملت و دولت فرانسه ابراز همدردی کرد و افزود در این ساعات سخت ایران خود را در کنار خانواده های قربانیان این حوادث کور تروریستی می داند.
جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر بیگانه بودن عاملان این جنایات از روح اسلام و تمامی ادیان آسمانی و اصول اخلاقی و انسانی، یک بار دیگر بر ضرورت شکل گیری عزم و اراده واحد بین المللی برای مبارزه ریشه ای با تروریسم تاکید و اعلام می کند ایران به سیاست ثابت و روشن خود در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی ادامه خواهد داد و در این چارچوب آماده همکاری با دیگر کشورهای جهان است.
واکنش سران برخی کشورها به انفجارهای پاریس
رویدادهای پاریس واکنش های فراوان رهبران کشورهای مختلف جهان را در پی داشت.
رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما، هنگامی که تیرانداریها و گروگانگیری هنوز در جریان بود، حملاتی توصیف کرد که نه فقط علیه پاریس که “بر ضد تمام بشر و ارزشهای جهانشمول” صورت گرفته است. وی گفت که آمریکا در جهت سپردن عاملین این حملات به دست عدالت، فرانسه را یاری خواهد کرد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز اعلام داشت که این حملات وی را بشدت جریحه دار کرده است .
وی همبستگی خود را با بازماندگان قربانیان و اهالی پاریس اعلام داشت. وزیر امور خارجۀ آلمان، فرانک والتر اشتین مایر، نیز گفت که از این حملات “دهشت زده و متاثر” شده است و در این موقعیت خطیر در کنار و فرانسویان فرانسه ایستاده است.
نخست وزیر انگلستان، نخست وزیر اسپانیا، رئیس جمهوری ترکیه، دبیر کل سازمان ملل متحد و بسیاری از دیگر رهبران و مقامات کشورهای مختلف تالم و همبستگی خود را اعلام داشتند.
«اشتون کارتر»، وزیر دفاع آمریکا هم در بیانیهای، حوادث بامداد شنبه پاریس را «وحشتناک و وحشیانه» خواند و گفت: «این حملات، فراتر از حمله به ملت یا مردم فرانسه بودهاند و تهاجم به ارزشهای انسانی مشترک ما هستند.» «جولی بیشاپ» وزیر خارجه استرالیا در سخنانی درباره حملات مرگبار پاریس گفت: «واقعا جمعه سیاهی برای فرانسه و برای جهان بود». «جئون هیو پارک» رئیس جمهور کره جنوبی برای حملات پاریس به مقامات و مردم این کشور پیام تسلیت فرستاد.