“مدیریت خانم فرماندار، یک شهر را از سیل نجات داد
حضور میدانی و مدیریت عملیاتی محمددوست فرماندار خمام در بحران سیل اخیر، داستانی از اراده مردانه این بانوی پرورش یافته مکتب انقلاب را به رخ کشید
به گزارش همای خبر، به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، در روزهای اخیر، شهرستان جدید خمام در استان گیلان با بحران سیلاب مواجه شد. بارشهای شدید باران که به طغیانی شدن رودخانهها و جاری شدن سیلاب منجر شد و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داد.
علیرغم اینکه شدت بارشها در خمام و جاری شدن سیل در این شهرستان، هر لحظه وضعیت این شهرستان راهبردی در گیلان را با چالش عدیده مواجه میکرد، خوشبختانه در این میان، یک داستان متفاوت و امیدبخش در حال شکلگیری بود؛ توانمندی و درخشش بانوان در مدیریت بحران، آنهم در آستانه چهل و ششمین سالروز فجر انقلاب اسلامی که افتخار انقلاب به پرورش مدیران توانمند، فارغ از جنس و مذهب و غیره است.
اقدامی پیش از بحران که خمام را از ویرانی سیل نجات داد
از صبح روز پنجشنبه، باران به شدت میبارید و خبرها از طغیانی شدن رودخانهها به گوش میرسید. مردم شهرستان خمام نگران و به دنبال راهی برای حفظ جان و مال خود بودند و در این شرایط بحرانی، فرمانداری شهرستان تحت رهبری عصمت محمددوست، یکی از بانوان با تجربه و غیرتمند گیلانی، به سرعت وارد عمل شد و با اقدامات مدبرانه، شهرستان خمام را از بحران سیل نجات داد.
رهبری برجسته بانوان در بحران
عصمت محمددوست، فرماندار و رئیس ستاد مدیریت بحران خمام با تسلط بر اوضاع و برنامهریزی دقیق، اعضای ستاد را هماهنگ کرد تا به سرعت اقدامات امدادی و عملیاتی را آغاز کنند.
او چکمه پوشان خود به میدان سیل رفت و بیان کرد که ما باید به مردم کمک کنیم و جان آنها را نجات دهیم؛ اینجا زمان عمل است، نه صحبت!
فرماندار خمام، با روحیهای پرانرژی و ارادهای قوی، نشان داد که بانوان میتوانند در شرایط بحرانی نه تنها همپای مردان، بلکه با کارایی بیشتری نیز عمل کنند.
اقدامات عملیاتی که خانم فرماندار تدبیر کرد
محمددوست میگفت، تیمهای مدیریت بحران به سرعت به مناطق آسیبدیده اعزام شدند و بیلهای زنجیری و سنگهای کوهی برای اصلاح مناطق رانشی به کار گرفته شد.
وی میگفت که رودخانههای شیجان و کتهرود بازگشایی شدند و موانع موجود در مسیر آب برداشته شد تا جریان آب به دریا تسهیل شود؛ چراکه رودخانههای این شهرستان به عنوان زهکش رودخانههای منطقه برای ورود به تالاب و پس آن دریا هستند.
با هدایت و راهبری خانم فرماندار، در برخی از روستاهای بحرانی، مردم به مناطق امن منتقل شدند و تیمهای هلالاحمر با اقلام ضروری به یاری آنها شتافتند.
تاثیر حضور میدانی فرماندار زن
در این میان، داستانهای انسانی بسیاری شکل گرفت. زنان خمامی نیز با دیدن خانم فرماندار در تلاطم سیل، خودشان نیز با وجود ترس و نگرانی از وضعیت خانوادههایشان، به کمک همسایگان خود شتافتند. مادرانی که در کنار فرزندانشان، با شجاعت و دلسوزی، به امدادرسانی مشغول بودند؛ این روحیه همکاری و همیاری، نشاندهنده قدرت و اراده بانوان در شرایط بحرانی بود و یا شاید الگوبرداری از بانویی که مسئولیت اجرایی شهرستان جدیدشان را با تمام کم و کاستی های موجود با توجه به جدیدالتاسیس بودن خمام، تحویل گرفته است.
بحران سیل در شهرستان خمام، فرصتی بود تا توانمندیهای بانوان در مدیریت بحران به نمایش گذاشته شود؛ آنهم در استانی همیشه بحرانی به ویژه در خمام.
بانوانی پرورش یافته در انقلاب در میدان بحران
با رهبری عصمت محمددوست و همکاری سایر بانوان و مردان، اعم از مسئول و غیرمسئول، این شهرستان فعلا توانسته با موفقیت از این بحران عبور کند.
مدیریت بحران خمام با هدایت و تدبیر یک بانوی ایرانی، نشان میدهد که در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای آینده، باید به مشارکت بانوان توجه بیشتری شود، هر چند در حال حاضر دو بانوی دیگر نیز مسئولیت فرمانداری شهرستانهای رودبار و سیاهکل را نیز برعهده دارند.
بیتردید، بانوان پرورش یافته در مکتب انقلاب اسلامی نه تنها میتوانند در مدیریت بحرانها مؤثر باشند، بلکه میتوانند به عنوان الگوهایی برای دیگران در جامعه عمل کنند