چاپ مطلب چاپ مطلب

معاون وزیر آموزش و پرورش: تهران، مازندران، گیلان و سمنان کمترین بی‌سواد را دارند/برخی خانواده‌ها مانع مدرسه رفتن دخترانشان می‌شوند

معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در برخی از استان‌ها مثل تهران، مازندران، گیلان و سمنان آمار باسوادی به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.

همای گیلان،«شاپور محمدزاده» معاون وزیر و رییس سازمان نهضت سوادآموزی، درباره وضعیت بی‌سوادی در کشور، گفت: یکی از رسالت‌هایی نهضت سوادآموزی بحث تعمیق سواد بوده که اتفاقا مورد تایید مقام معظم رهبری است. ایشان بارها و بارها به ما گوشزد کردند که ما کارمان صرفا باسواد کردن بیسوادان نباشد، بلکه در کنار فعالیت‌هایمان باید تعمیق باسوادی را هم مد نظر قرار دهیم.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد:‌ در حال حاضر ۵۰ درصد فعالیت‌های سازمان نهضت سوادآموزی به حوزه تعمیق سواد برمی‌گردد. ما سالانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهیم، نیمی از آنها مختص دوره انتقال و تحکیم هستند که مخصوص تعمیق سوادآموزی است، تا به بیسوادی رجعت نداشته باشند. همچنین مراکز یادگیری محلی یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند در تعمیق باسوادی کمک کند.

وی درباره تفاوت میزان سواد کشور ایران با دیگر کشورهای همسایه گفت: تفاوت محسوسی بین کشور ایران با کشورهای همسایه در زمینه سطح بیسوادی وجود ندارد و اینطور نیست که تصور شود در زمینه سواد کشورهای همسایه ما خیلی باسواد بوده و ما خیلی عقب هستیم. در مقایسه با کشورهای همسایه از جمله ترکیه، کشورهای حوزه خلیج فارس و… در زمینه آمار باسوادی در جامعه هیچ عقبگردی نداشته‌ایم.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: خوشبختانه در سال ۹۸ بالغ بر ۹۶ درصد جمعیت کشور را افراد باسواد تشکیل می‌دهند. در برخی از استان‌ها مثل تهران، مازندران، گیلان و سمنان این آمار به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: در واقع در برخی از استان‌ها که نمونه‌هایی از آن را نام بردم، بیسواد نداریم، حتی به دلیل کمبود افراد بی‌سواد جستجوی آنها و آوردن‍‌شان به کلاس درس برای ما مشکل شده است. اینطور نیست که فکر کنید ما به راحتی می‌توانیم افراد را پیدا کنیم و به کلاس درس ببریم، باید همکاران ما شناسایی زیادی در این زمینه انجام دهند و از آنها دعوت کنند که در کلاس‌های نهضت سواد آموزی شرکت کنند.

محمدزاده عنوان کرد:‌ در این چهار دهه، نهضت سوادآموزی فعالیت‌های زیادی انجام داده که توانست‌ایم فاصله ۴۷.۵ درصدی باسوادی و ۵۲.۵ درصدی بیسوادی قبل از انقلاب را به مرز ۹۶ درصد باسواد و حداکثر چهار درصد بیسوادی برسانیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: آمارها را بر اساس جمعیت اعلام نکردیم، بلکه این آمارها بر اساس تناسب بوده و در واقع نسبت باسواد و بیسواد ارزیابی شده است. قبل از انقلاب به تناسب ۳۵ میلیون نفر ارزیابی‌ها انجام شده بود و اکنون به تناسب ۸۰ میلیون نفر ارزیابی‌ها صورت گرفته است.

وی درباره اینکه آمار زنان بیسواد بیش از مردان بیسواد است، گفت: پیش از انقلاب آمار زنان بی‌سواد بیشتر از مردان بود، در حال حاضر نیز بیشتر تمرکز ما در حوزه زنان است، زیرا همانند گذشته آمار آنها در بیسوادی بیشتر است. این مساله می‌تواند دلایل متعددی به لحاظ فرهنگی و خانوادگی داشته باشد. برخی از خانواده‌ها هستند که مانع مدرسه رفتن دخترانشان می‌شوند به همین خاطر ما در میان زنان شاهد بیسوادی بیشتری هستیم.

رییس سازمان نهضت سواد آموزی درباره آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی گفت: اگر آموزش دهندگان ما جذب آموزش و پرورش شوند و به عنوان معلم شروع به کار کردند، شامل طرح رتبه‌بندی خواهند شد، چرا که رتبه‌بندی معلمان مختص معلمان رسمی آموزش و پرورش است.

ایلنا

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود