چاف و چمخاله منطقه ویژه میشود؟ اصرار مجلس بر مصوبه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی | تصمیم آخر به مجمع تشخیص واگذار شد
مدیر خبر1 اردیبهشت 30, 1399اخباردیدگاهها برای چاف و چمخاله منطقه ویژه میشود؟ اصرار مجلس بر مصوبه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی | تصمیم آخر به مجمع تشخیص واگذار شد بسته هستند594 Views
همای گیلان:نمایندگان مردم در مجلس بر نظر خود درخصوص ایجاد مناطق ویژه اقتصادی تاکید کردند و در نتیجه تصمیم گیری درخصوص طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شد.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی اعاده شده از شورای نگهبان بر مصوب قبلی خود اصرار ورزیده و براساس آیین نامه داخلی مجلس این طرح برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
در برخی از استانهای کشور با رعایت شرایط ذیل منطقه ویژه اقتصادی به شرح جدول ذیل ایجاد میشود:
الف: وجود سازمان ادارهکننده حقوقی غیردولتی مورد تایید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی.
ب: اخذ مجوز شورای برنامهریزی استان مربوطه مبنی بر تخصیص اراضی و تایید مدارک و اقدامات مورد نیاز از قبیل تعهد تامین زیرساختهای اساسی مانند آب، برق، گاز و موافقت قطعی سازمان حفاظت محیط زیست.
پ: تامین کلیه هزینههای بهداشت و نگهداری منطقه توسط سازمان ادارهکننده.
براساس تبصره ۱ این ماده مناطق ویژه اقتصادی موضوع این قانون براساس قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵ آذر ۱۳۸۴ و اصلاحات بعدی آن اداره میشود.
براساس تبصره ۲ این ماده هزینه مربوط به استقرار و ارائهی خدمات گمرکی در مناطق ویژه موضوع این قانون به نرخی که به تصویب هیات وزیران میرسد توسط دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی از محل درآمدهای مناطق ویژه اقتصادی اخذ و به ردیف درآمدی که در قوانین بودجه سالانه تعیین میشود واریز و در حدود اعتبارات به اعتبارات گمرک جمهوری اسلامی افزوده میشود.
براساس تبصره ۳ این ماده؛ دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مکلف است هر شش ماه یکبار گزارش عملکرد مناطق ویژه اقتصادی را تهیه و به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
در تبصره ۴ نیز آمده است؛ مطابق تبصره ۱ ماده ۱ قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین محدوده جغرافیایی، طرح جامع و کالبدی، نوع و حدود فعالیت مجاز هر یک از آنها با پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تصویب هیات وزیران انجام می شود.
تبصره ۵ نیز اذعان می دارد؛ همچنین براساس تبصره ۵ الحاقی؛ بهمنظور عدم کاهش درآمدهای مالیاتی دولت در مناطق ویژه اقتصادی که به موجب این قانون ایجاد میگردند صرفاً واحدهای تولیدی و معدنی که پس از ایجاد مناطق مذکور، جواز تأسیس و پروانه بهرهبرداری أخذ مینمایند میتوانند از مالیات با نرخ صفر موضوع ماده (۳۱) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱/۲/۱۳۹۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی بهرهمند شوند.
فهرست مناطق ویژه اقتصادی موضوع این قانون به شرح زیر است:
۱- آذربایجان شرقی: مرند، شبستر، ملکان، ورزقان، میانه، بناب.