چاپ مطلب چاپ مطلب

بخشدار خمام: روستاها نماد و مرکز تکثیر فرهنگ،تاریخ و تمدن بشر هستند

اختصاصیهمای گیلان:ارامش درزندگی روستایی نقش اساسی دارد.یکی از مهمترین ویژگیها و برتریهای زندگی روستایی نسبت به زندگی شهری ،همین ارامش است که تنها در روستاها می توان به ان رسید.زندگی در روستا از هر جنجال و قیل و قال و دود و دم بدوراست .

روستانشینان همواره یار و یاور یکدیگرند و اگر دردی برای یکی از همسایگان پیش بیاید همچون خواهر و برادر پشت هم هستند.

به بهانه ۱۵مهرماه روز ملی روستاها و عشایر گفتگویی با بخشدار خمام ترتیب دادیم که در ذیل میخوانیم.


بخشدار خمام طی گفتگوی اختصاصی ،ضمن برشمردن اهمیت روستا با بیان اینکه صبورترین مخلوقات خداوند متعال روستاییان هستندتصریح کرد:بدون شک روستاها نماد و مرکز تکثیر فرهنگ،تاریخ و تمدن بشر به شمارمی آیند .
دکترمهدوی افزود: روستا به عنوان اولین اجتماع بشریت شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه اولین اجتماع بشر در بین النهرین و قرون وسطی با صید و شکار و کشاورزی شکل گرفت و به اجتماع شهر و مدنیت رسید ،اذعان کرد:
روستا اولین اجتماع بشریت در تاریخ است که بوجود امد.

وی روستا را محل صداقت،پاکی،حقیقت و نشات گرفته از اعتقادات پاک عنوان کرد و افزود:نقش و جایگاه روستا باید با حفظ پتانسیل و قابلیتهای ان حفظ شود.
بخشدار خمام با بیان اینکه نزدیک به ۲۲سال از تشکیل دهیاری وشوراها می گذرد، تصریح کرد: روستاها از نظام کدخدایی و بزرگ‌منشی به سمت دهیاری در روستاها قوت گرفت و در حال حاضر روستاهای گذشته با روستاهای امروز متفاوتند و جایگاه تولید و اشتغال روستایی با حفظ کشاورزی ،دستخوش تغییرات و تحولات خانه های دوم ، ویلانشینی عجین شده است.

وی با اشاره به اینکه با دانش بومی و با کمک مردم روستا بافت و ارزشهای روستاها رو حفظ کنیم، تصریح کرد: زمینهای کشاورزی،محیط زیست و اشتغال پایدار روستایی ،امنیت غذایی کشور از درون روستاها، باعث درامد پایدار روستایی در غالب طرحهای مختلف گلخانه ای،مجتمع گردشگری،دهکده سلامت،سالنهای ورزشی، چمن مصنوعی،نیروگاههای خورشیدی،استخر پرورش ماهی،مجتمع بین راهی و خدماتی،باعث افزایش درامد ماندگار برای جوانان روستا خواهد شد.

دکتر رضا مهدوی با بیان اینکه محصولات کشاورزی مثل برنج،صیفی جات،ابریشم،چای که در منطقه به وفور کشت می شود افزود:
با شرایط اقلیمی روستاها ،پرورش گاوشیری،بوقلمون،پرورش اسب اصیل پرورش زنبور عسل،ایجاد کارگاههای خیاطی،احداث تالارهای پذیرایی، آشپزخانه، کارگاه تیرجه بلوک ،تولید پوشاک و لباسهای بیمارستانی و انواع البسه خراطی،حصیر و صنایع دستی که زبانزد خاص و عام منطقه خمام می باشد می توان جایگاه ارزشمندی در تولیدات روستاها داشته باشند .
وی اشتغال پایدار ، در کنار محصولات کشاورزی از قبیل ،بانک نشاء برنج ،صیفی جات،کارگاه حصیربافی و مراکز تولید را جزو اولویتهای مدیران دانست .
بخشدارخمام یاداورشد:یکی از مهمترین اولویت های نظام جمهوری اسلامی بیش از پیش،توجه همه جانبه به بخش روستایی و عشایری است تا ضمن کمک به ارتقاء وضعیت اقتصادی کشور و تحقق شعار سال جهش تولید بتوانیم نقش مهم و موثری برای خدمتگزاری به روستاها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دولت با ایجاد طرحهای زودبازده کمک بزرگی به روستاییان خواهد کرد افزود:
خمام به دلیل مجاورت با مرکز استان دارای پتانسیل و ظرفیت های قابل توجهی در زمینه کشاورزی، صنایع دستی و غیره است.
این امر سبب عدم وابستگی روستاییان نسبت به دولت خواهد شد و شاهد ارتقای شاخص های توسعه پایدار و پیشرفت و ابادانی هر چه بیشتر روستاها خواهیم بود.
تهیه گزارش:عطیه نصرتی

با کانال همای خبر همراه باشید.http://@homaygilanir

About مدیر خبر1

Check Also

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود