چاپ مطلب چاپ مطلب

ماجرای دستگیری متخلفی که با روغن سوخته آب را آلوده می‌کرد!

ماجرای دستگیری متخلفی که با روغن سوخته آب را آلوده می‌کرد!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان از بازداشت متخلفی خبر داد که اقدام به تخلیه روغن‌های سوخته رستوران‌ها در کانال آبیاری روستای دموچال این شهرستان کرده بود.
همای خبر – نقل از فارس لاهیجان ، علی امیری رئیس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان با اشاره به دستگیری عامل مخرب محیط زیست اظهار کرد: در پی گزارش مردمی مبنی بر تخلیه روغن خوراکی سوخته در کانال آبیاری روستای دموچال، ماموران یگان حفاظت محیط زیست با حضور در محل، ضمن توقیف خودروی حامل روغن‌های سوخته، متخلف را نیز با دستور قضایی بازداشت کردند.وی با اشاره به حرکت ناشایست این فرد متخلف گفت : با جمع آوری روغن‌های سوخته رستوران‌های شهر، آنها را با استفاده از یک تانکر در کانال آبیاری تخلیه می‌کرد که خوشبختانه با هوشیاری مردم و همکاری ماموران کلانتری رودبنه، متوقف و به مراجع قضایی معرفی شد.رئیس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان با اشاره به تشکیل پرونده برای این متخلف به دلیل آلودگی منابع آب، خاطرنشان کرد: تخلیه روغن‌های سوخته در منابع آبی، به شدت به محیط زیست آسیب می‌رساند و می‌تواند سبب مرگ آبزیان و آلودگی آب آشامیدنی مردم شود.

عواقب وخیم تخلیه روغن در منابع آبی:

مرگ آبزیان: روغن‌های سوخته پس از ورود به آب، روی سطح آن شناور شده و مانع از رسیدن نور خورشید به اعماق آب می‌شود. این امر به تنهایی می‌تواند موجب از بین رفتن گیاهان آبزی و در نهایت مرگ موجودات آبزی وابسته به آنها شود.آلودگی آب آشامیدنی: نفوذ روغن به آب‌های زیرزمینی و منابع آب آشامیدنی، می‌تواند طعم و بوی نامطبوع به آب داده و آن را غیرقابل شرب کند.آلودگی خاک: رسوبات روغن در بستر آبراه‌ها و کانال‌ها، به مرور زمان به خاک نفوذ کرده و آن را آلوده می‌کنند. این آلودگی می‌تواند بر روی حاصلخیزی خاک و سلامت گیاهان تاثیر منفی بگذارد.برهم خوردن تعادل اکوسیستم: آلودگی منابع آبی با روغن، زنجیره غذایی موجودات زنده در آب را مختل کرده و به طور کلی تعادل اکوسیستم آبی را از بین می‌برد.

ضرورت برخورد قاطع با متخلفان:

با توجه به عواقب ناگوار تخلیه روغن در منابع آبی، برخورد قاطع و قانونی با متخلفان این امر ضروری است.علاوه بر مجازات‌های قانونی، لازم است با بالا بردن سطح آگاهی عمومی، از جمله از طریق آموزش و فرهنگسازی، از وقوع چنین تخلفاتی پیشگیری کرد.به گزارش فارس ، می‌توان با ایجاد تمهیدات مناسب، مانند ارائه راهکارهای اصولی برای جمع آوری ، امحاء و یا بازیافت روغن‌های سوخته، از رهاسازی آنها در طبیعت جلوگیری کرد.
انتهاب پیام/همای خبر

About نسرین عشقی

Check Also

شهردار رشت در آئین رونمایی از سامانه خدمات الکترونیک صدور پروانه های ساختمانی؛ عدم‌ نیاز به مراجعه حضور شهروندان جهت صدور پروانه ساختمانی

شهردار رشت در آئین رونمایی از سامانه خدمات الکترونیک صدور پروانه های ساختمانی؛ عدم‌ نیاز …