چاپ مطلب چاپ مطلب

چگونه والدین صبوری باشیم/به قلم سمیه آشنایی کارشناسی ارشد روانشناسی مشاور کلانتری ۱۱خمام

چگونه والدین صبوری باشیم/به قلم سمیه آشنایی کارشناسی ارشد روانشناسی مشاور کلانتری ۱۱خمام

هر پدر و مادری بالاخره صبر خود را در لحظاتی از دست می‌دهد. این واقعیتی غیرقابل انکار در زندگی همه والدین است. نشان دادن صبر در برابر رفتارهای کودکان در طول روز، مخصوصا زمان هایی که خسته اید و یا خلقتان تنگ است، می‌تواند یکی از سخت ترین قسمت های تربیت کودک باشد

 

هر پدر و مادری بالاخره صبر خود را در لحظاتی از دست می‌دهد. این واقعیتی غیرقابل انکار در زندگی همه والدین است. نشان دادن صبر در برابر رفتارهای کودکان در طول روز، مخصوصا زمان هایی که خسته اید و یا خلقتان تنگ است، می‌تواندیکی از سخت ترین قسمت های تربیت کودک باشد.

ما نمی توانیم به عنوان یک والد انتظار داشته باشیم که هرگز در هیچ موقعیتی صبرمان لبریز نشود، اما میتوانیم راه هایی برای مقابله مثبت با این حس پیدا کنیم. خوشبختانه شکیبایی را می‌توان در طول زمان توسعه داد، آموختن صبر، مانند هر مهارت دیگری فقط نیاز به تمرین  دارد.

در ادامه چند تکنیک و روش ساده مطرح می‌شود که کمک می‌کند والد صبورتری باشید:

*موقعیت های که باعث از دست رفتن صبرتان می‌شود را شناسایی کنید

هرکسی در شرایطی و تحت تاثیر محرک های خاصی عصبانی می‌شود. در مورد چیزهایی که شما را تحریک می‌کند تا آرامش خود را از دست دهید فکر کنید. دانستن و شناسایی این محرک ها می‌تواند به شما کمک کند تا آمادگی لازم را به دست بیاورید و از بروز عصبانیت، جلوگیری کنید.این کار برای حذف پاسخ های بدون فکرشما، حیاتی است.به طور معمول پیشنهاد می‌شود برای حفظ آرامش از این محرک ها اجتناب کنید.

*از تکنیک تماشاچی، برای افزایش صبر و تحمل استفاده کنید

اگر کسی که به او احترام می گذارید مانند یکی از اقوام، معلم فرزندتان یا دوست نزدیکی در حال تماشای شما باشد چقدر احتمال دارد که ناگهان خونسردی خود را در برابر فرزندتان از دست دهید و فریاد بزنید؟ در این مواقع احتمالا ناراحت می‌شوید، اما سعی می‌کنید هرچه سریع تر خودتان را آرام کنید. بنابراین، چرا از تکنیک تماشاچی به صورت مداوم استفاده نکنید. اگر فرض کنید که همیشه کسی تمام حرکات شما را با کودکتان زیر نظر گرفته، کمتر احتمال دارد که واکنش های افراطی نشان دهید.

*با انجام خود مراقبتی، برای رفتارهای صبورانه خود را آماده کنید

از لحظه ای که تصمیم می‌گیرید پدر ومادر شوید تا آخر عمرتان این نقش  همراه شما باقی می‌ماند. این کار در واقع یک شغل تمام وقت است. یکی دیگر از موارد مهم برای حفظ صبر این است که مطمئن شوید در طول روز از خودتان مراقبت کنید.صبوری نشان دادن والدین، در گروی این است که بتوانند از خودشان مراقبت کنند و به نیازهایشان اهمیت دهند.

*با پیدا کردن علت رفتارهای کودک،صبورتر شوید

رفتار فرزندتان را مانند یک کوه یخ ببینید.به جای واکنش نشان دادن به آنچه در سطح می‌بینید(غرغر کردن یا مزاحمت و ناله)، به احساساتی که این رفتار را در فرزندتان ایجاد می‌کنند نگاه کنید. البته، شما نمی‌توانید دقیقا به افکار و احساسات آنها دست پیدا کنید، اما می‌توانید با استفاده از نشانه ها، این عوامل برانگیزاننده را حدس بزنید. به یاد داشته باشید که کودک ممکن است نتواند احساسات خود را به وضوح بیان کند. رفتار او را تفسیر کنید تا مشخص شود که چه چیزی می‌خواهد به شما بگوید.

*در صبوری کردن الگویی برای فرزندتان باشید

اگر برای لحظاتی صبرتان لبریز شد و واکنشی منفی به کودک نشان دادید، بعد از آرام شدن، به فرزندتان نزدیک شوید و عذرخواهی کنید. به او بگویید که روی پاسخگویی بهتر کار می‌کنید و فرزندتان می‌تواند با اصلاح بیشتر رفتارش در آینده کمک کند. دقیقا توضیح دهید چرا ناراحت شدید و چگونه می‌تواند دفعه بعد از ناراحتی شما جلوگیری کنند. از کلمات واضح استفاده کنید، اما هرگز لحنی عصبانی به کار نبرید.

چه متوجه باشید چه نباشید، فرزندانتان در یادگیری نحوه واکنش به موقعیت های مختلف زندگی، به شما متکی هستند.اگر همیشه فریاد می زنید وعصبانی می‌شوید، به فرزندان خود می‌آموزید که این راه حل مشکلات است. این نوع درس ها می‌تواند رفتار فرزند شما را شکل دهد.

تهیه وتنظیم:

سمیه آشنایی کارشناسی ارشد روانشناسی مشاور کلانتری ۱۱خمام

About مدیر خبر1

Check Also

مراسم تکریم ملی و الگوسازی زنده یاد آرسن میناسیان در دانشگاه گیلان برگزار شد

مراسم تکریم ملی و الگوسازی زنده یاد آرسن میناسیان در دانشگاه گیلان برگزار شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *