همای گیلان: خرس گرسنه به کندوهای زنبور عسل یکی از زنبورداران در روستای قاسمآباد در رودسر حمله کرده و خسارت وارد کرد.
«علی درویشی» رئیس اداره محیط زیست رودسر با اعلام این خبر گفت: بر اساس گزارشی که از طرف یکی از زنبورداران مبنی بر ایجاد خسارت یک قلاده خرس واصل شد، کارشناسان این اداره به محل اعزام و براساس مشاهده آثار بجا مانده از رد پا و موی حیوان در محل، گزارش خسارتهای وارده تنظیم و صورتجلسه آن تنظیم شد.
وی افزود: با توجه به اسناد و مدارک ارائه شده توسط زنبوردار و نتایج بررسی و پایش کارشناسان اداره محیطزیست رودسر، بر اساس بند ۹ قانون صید و شکار، پروند برای برآورد ضرر و زیان به ادارهکل حفاظت محیطزیست ارسال شد.
درویشی ادامه داد: براساس این بند از قانون شکار و صید، چنانچه مأموران سازمان و یا صاحبان مزارع و باغها در حدود مجوزهای صادر شده نتوانند از دفع خسارت یا صدماتی که از ناحیه جانوران وحشی به افراد، مزارع و باغها وارد میشود، جلوگیری به عمل آورند جبران خسارت وارد شده از محل درآمدهای حاصل از اجرای این قانون از سوی سازمان محیطزیست تأمین خواهد شد.
وی با بیان اینکه این روستا در منطقه کوهستانی و جنگلی قرار دارد، افزود: حمله خرسهای گرسنه به منطقه، پیش از این نیز سابقه داشته است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست رودسر تصریح کرد: خرس قهوهای جثه بسیار بزرگی دارد و بزرگترین گوشتخوار ایران است. این خرس رنگی متفاوت از قهوهای تیره تا زرد بور دارد. در مناطق غرب ایران، رنگ اکثر خرسها روشنتر از مناطق شمالی است. بچهها عموماً قهوهای تیرهاند و در ناحیه یقه آنها قسمت روشنی مانند خرس سیاه مشاهده میشود. زیستگاه آنها مناطق جنگلی خزر، ارسباران، زاگرس، علفزارهای مرتفع کوهستانی نزدیک جنگل، درههای پائیندست جنگل است.
معمولا شبگرد هستند و در مناطقی که آرامش کافی داشته باشد، روزها نیز مشاهده میشود و اغلب بهصورت انفرادی زندگی میکند.
خرسها همه چیز خوار هستند و در اواخر تابستان برای انباشتن ذخایر چربی و انرژی خود برای فصول سرد سال، میزان فعالیت و جستجوی خود برای بدست آوردن غذا را به میزان چشمگیری افزایش میدهند و گاهی مشاهده میشود که در مسیر جستجوی غذا وارد مناطق مسکونی روستایی میشوند واین امر رویارویی آنها را با انسان اجتنابناپذیر میکند.
در سالهای اخیر شکار غیرقانونی این حیوان توسط متخلفین سودجو واکنشهایی را در میان افکار عمومی بهوجود آورده است. بر این اساس سازمان حفاظت محیطزیست با توجه به قوانین موجود به منظور جلوگیری از کشته شدن این حیوان تنومند و با ارزش توسط کشاورزان و دامداران به بهانه دفع خسارت و خطر در مناطق روستایی، در صورت تائید گزارش از سوی کارشناسان این سازمان نسبت به جبران خسارتهای وارده به آنها اقدام میکند.//گیل خبر