چاپ مطلب چاپ مطلب

لزوم تحول بخشی در نظام آموزشی مناطق رویکرد فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان تحول بخشی به نظام آموزشی در ییلاقات و مناطق عشایری گیلان را یک ضرورت خواند و بیان داشت:در سایه بهره مندی از اقدامات فرهنگی باید این مناطق را به همگان معرفی نماییم.

همای گیلان: به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان؛عصر امروز به منظور بررسی برنامه ها و عملکردها در حوزه توسعه گردشگری روستایی و عشایری نشستی ویژه ای با حضور استاندار برگزار شد.

رضا علیزاده در حاشیه این نشست با اشاره به نقش گردشگری در توانمندسازی جوامع به ابعاد مختلف گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت:در سالهای اخیر شیوه نوینی از گردشگری با عنوان گردشگری روستایی با هدف توسعه پایدار جوامع محلی در نواحی روستایی و ابزاری برای توسعه اقتصادی-اجتماعی  آن مناطق رونق گرفته است.

وی با بیان اینکه گردشگری روستایی به سرعت در اقتصاد روستایی رشد داشته و مکمل فعالیت های کشاورزی به شمار می آید؛تصریح نمود:از آنجا که بخش اعظم مشکلات عقب ماندگی و توسعه نیافتگی روستایی به فقدان این صنعت برمی گردد،گردشگری روستایی با حل مسائل و مشکلات موجود می تواند به توسعه روستایی کمک نماید.

علیزاده اشاعه توریسم روستایی را موجب تداوم فرهنگ اصیل بومی قلمداد نمود و بر لزوم نمایش داشته های ارزشمند میراثی تاکید کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد:در جهت حرکت به سمت پایدار شدن گردشگری روستایی نیازمند طراحی و ارائه استراتژی های متناسب با شرایط هر منطقه هستیم و این امر تنها با مدیریت صحیح در حوزه محیط زیست، آموزش و مشارکت مردم محلی و برنامه ریزی دقیق و دلسوزانه میسر خواهد شد.

وی به موقعیت گردشگری روستایی در گیلان اشاره کرد و افزود: گردشگری روستایی در استان به واسطه شرایط اقلیمی،معماری، فرهنگ و آیین ها یکی از پر طرفدارترین گونه های گردشگری محسوب می شود و استقبال کم نظیر گردشگران از جاذبه های آن گواه این موضوع است.

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر حفظ هویت عناصر اصلی جامعه هدف روستایی؛ارائه خدمات آموزشی به روستاییان در جهت میزبانی از گردشگران را یک الزام فرهنگی خواند و گفت:گردشگری روستایی در سایه تعاملات افراد بومی و مسئولان تحقق می یابد.

وی، استفاده مثبت و هوشمندانه از معماری بومی و روستایی را بعنوان گنجینه ای ارزشمند مهم تلقی نمود و افزود:معماری بومی همراه و همزاد با طبیعت است.

علیزاده با تأکید بر بازشناسی بومی با رویکرد بوم شناسی فرهنگی استان تصریح نمود:معماری بومی گیلان دارای اسناد و منابع غنی از گذشتگان است و تحلیل این آثار دستیابی به اصالت و فرهنگ را برایمان مهیا می سازد.

این مسئول از تلاش های صورت گرفته در اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان در توسعه گرشگری روستایی اشاره کرد و گفت: برگزاری جلسات در مساجد و تکایای روستاهای عشایر پذیر و مناطق روستایی گردشگرپذیر با هدف آموزش جامعه میزبان،اجرای طرح اجتماع محور گردشگری به منظور استفاده از ظرفیت اقامتگاه های بومی محلی و خانه مسافرهای فعال در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته،تعامل و همکاری با ادارات و ارگانهای دولتی ذیربط به منظور اجرای انواع رویدادها و جشنواره های  فرهنگی ورزشی،نصب تابلو و علائم راهنما و هشداردهنده برای گردشگران،برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های متعدد  به منظور معرفی تولیدات صنایع دستی روستایی تاکنون به اجرا رسیده است.

علیزاده برگزاری کارگاه های آموزش صنایع دستی با موضوعات مختلف و جشنواره های مختلف با موضوع سوارکاری،اجرای بازی های بومی  و نمایش افسانه های کهن عشایر را نیز مورد بحث قرار داد و افزود:مناطق ییلاقی گیلان محل برگزاری این رویدادها بوده است.

وی؛ تحول بخشی به نظام آموزشی در ییلاقات و مناطق عشایری گیلان را یک ضرورت خواند و بیان داشت:در سایه بهره مندی از اقدامات فرهنگی باید این مناطق را به همگان معرفی نماییم و در ایجاد رفاه اجتماعی برای ساکنین مناطق مذکور هم افزایی جمعی را دنبال کنیم.

 

About عطیه نصرتی

Check Also

شهید رئیسی الگوی تحقق مکتب رفتاری برای حاکمان بود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله ولی‌الله لونی الیگودرزی ظهر سه‌شنبه در مراسم اولین سالگرد شهدای خدمت و شهید رئیس‌جمهور آیت‌الله رئیسی در مسجد شهدا با اشاره به اینکه ما باید به سمت اصلاح تفکر سیاسی برویم، اظهار کرد: شهید رئیسی الگوی تحقق مکتب رفتاری برای حاکمان بود. وی با بیان اینکه شخصیت شهید رئیسی نمادی از شهید سلیمانی است که امروز جزو نمادهای ارزش ملی، منابع ملی و امنیت ملی ماست، افزود: دفاع از شهید رئیسی، دفاع از یک نماد و مکتب است. استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: شهید رئیسی نماد وحدت بین جریان‌های سیاسی و الگویی برای تحقق مکتب رفتاری حاکمان بود لذا این شعارها تنها با گفتار و سخنرانی محقق نخواهد شد، بلکه باید تبدیل به برنامه و اقدام عملی شود. لونی الیگودرزی همچنین به اقدامات دولت شهید رئیسی در زمینه ساخت زیرساخت‌ها اشاره کرد و افزود: دولت شهید رئیسی در سه سال به ساخت زیرساخت‌ها پرداخت و بنا داشت در گام دوم به معیشت مردم بپردازد که متأسفانه مهلت نشد. وی به بخش اقتصاد نیز اشاره کرده و گفت: چرا با جریان جناح اصول‌گرا اصلاحات، همراه با گرانی است؟ توان ما به اندازه تورم رشد نمی‌کند و توانمندی ما با برآوردن نیازها فاصله می‌گیرد که این مسئله باعث آسیب اجتماعی می‌شود. آیت‌الله لونی الیگودرزی ادامه داد: تفکر آنان با توانمندی‌های بومی کشور ساخته نشده و بر اساس تفکر مبتنی بر لیبرالیسم غربی است. وی تصریح کرد: باید به سمت اصلاح تفکر و عمل برویم زیرا جریان اصلاح‌طلبی و اصول‌گرا درمانگر نیست. استاد حوزه علمیه قم همچنین تأکید کرد: ارزش‌های ملی ما باید از آموزه‌های قرآنی گرفته شود و شعار وفاق ملی باید در عمل به اجرا درآید.