اختصاصی همای گیلان: طبق امار سه چهارم افراد میانسال و سالخورده به ارتروز مبتلا هستند و شایع ترین دردهای ناشی از ارتروز در نواحی لگن،ستون فقرات،زانو و دست دیده شده است . باید بدانید که ورزش دشمن آرتروز نیست؛ حتی میتوان گفت انجام ورزش برای آرتروز بسیار مناسب است، زیرا مفاصل را به حرکت در میآورد. نکته مهم این است که بدانیم چه ورزشهایی را باید انجام بدهیم.
ورزش از پوکی استخوان جلوگیری میکند. با این وجود، انجام ورزش ممکن است باعث پیدایش بعضی از بیماریها از جمله آرتروز شود، استفاده بیش از حد از مفاصل ممکن است به آنها شوک و فشار وارد کند. بنابراین باید ببینیم ورزشهای مختلف چه ارتباطی با آرتروز دارند.
نباید فراموش کرد که انجام متعادل ورزشها فوایدی به همراه دارد. آرتروز نباید در هیچ شرایطی باعث شود که ورزش نکنیم. تنها باید بدانیم که کدام ورزش مناسبتر است و آن را انتخاب کنیم، شدت آن را متعادل کنیم و میزان و زمان ورزش را با توانایی خود منطبق سازیم.
وزن زیاد آرتروز را تشدید میکند.
اگر افزایش وزن دارید بهتر است وزن کم کنید. وزن زیاد فشار بر روی غضروفها را افزایش میدهد و آرتروز را تشدید میکند. به علاوه تحقیقات نشان دادهاند که کم کردن وزن باعث کاهش دردهای آرتروز میشود. اگر سه بار در هفته به مدت یک ساعت ورزش کنید، احساس درد باز هم کمتر خواهد شد.
موادغذایی که در درمان آرتروز مفید هستند، عبارتند از:
* کلم بروکلی، انواع سبزیها، اسید چرب امگا ۳، استفاده از انواع ماهی، نخودفرنگی، حبوبات، کدو، خربزه، گردو، بادام، لبنیات، سیبزمینی، ذرت، آناناس، انگور قرمز، توتفرنگی، هلو، تمشک، انبه، کیوی، پرتقال، طالبی، زنجبیل، زردچوبه و روغنزیتون میباشد.
✍️ سیدرضا میرحسینی
مربی ورزشی استان گیلان( لاهیجان)