چاپ مطلب چاپ مطلب

محیط زیست باید مردم پایه ،هوشمند و فناورانه حفاظت شود

همای خبر/ رضا زمانی ، مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان، در نشست خبری به‌مناسبت هفته محیط زیست با شعار “محیط‌زیست مردم‌پایه، هوشمند و فناورانه” با اشاره به اینکه گیلان یکی از متنوع‌ترین استان‌های دارای تنوع زیستی است اظهار داشت: ۳۵۲ گونه پرنده در گیلان زیست دارند اما در مجموع صدها گونه پرنده در حال انقراض در کشور هستند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان به دو کانون عمده ورود ریزگرد به گیلان اشاره و بیان کرد: کانون‌های جنوب غربی و شمال شرق مختص ورود ریزگرد به استان گیلان هستند و کلیه کانون‌ها نیز منشأ خارجی دارند البته دو ایستگاه سنجش غبار مستقر در استان، میزان ریزگرد بالاتر از رنج طبیعی را اعلام می‌کنند.
زمانی با اشاره به ضرورت حل مشکلات پسماند استان خاطرنشان کرد: برطرف کردن مشکلات پسماند و پدیده‌های زیست محیطی راه‌حل‌‌ یک شبه ندارند اما راه‌اندازی سیستم مربوط به شیرابه و زمینه ارتقاء آن اتفاق خوبی است که در استان مورد توجه قرار گرفت.
وی با اشاره به اقداماتی که در حوزه تفکیک زباله از مبدأ در استان آغاز شده است افزود: موضوع تفکیک حداکثری از مبدأ باید بسیار جدی گرفته شود البته ارتقاء کارخانه کود آلی به سرعت در حال انجام است و با افزایش ظرفیت آن اتفاقات خوبی رقم می‌خورد بنابراین احداث کارخانه‌های کود آلی و زباله‌سوز از جمله راه‌‌حل‌ها برای حل مشکلات پسماند هستند.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با بیان اینکه در حل مشکلات زیست‌محیطی استان به مشارکت و حضور مردم نیاز داریم تصریح کرد: بخشی از این فاضلاب‌ها به دریای خزر منتهی می‌شود و یکی دیگر از مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستیم فاضلاب‌های خانگی است.
زمانی افزود: طبق قانون مدیریت پسماند وظیفه مدیریت پسماند در شهرها بر عهده شهرداری‌ها و در روستا بر عهده دهیاری‌ است و سازمان محیط زیست به عنوان دستگاه حاکمیتی و نظارتی وظیفه گزارش‌دهی و اقدامات حقوقی و قضایی در این زمینه دارد.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با اشاره به اجرای طرح روستای پاک همراه با برگزاری دوره‌های آموزشی در استان خاطرنشان کرد: اخیراً تفاهم‌نامه‌ای با اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری استان برای کمک در زمینه آموزش مستمر، واحدهای بوم‌گردی و مدیریت پسماند آن‌ها امضا شد.
زمانی با بیان اینکه کاهش مراکز دفن زباله در مناطق مختلف و سوق دادن آن به ۸ پهنه اصلی در دستور کار است تصریح کرد: تالاب‌ انزلی یکی از تالاب‌های بین‌المللی است که به علت فعالیت‌های تخریبی آسیب دید و نوسانات آب دریای خزر و کاهش سطح این دریا نیز تاثیر مستقیم بر روی تالاب انزلی می‌گذارد.
وی افزود: ورود فاضلاب‌های خانگی شهرهای مجاور به ویژه رشت به تالاب انزلی نیز آسیب‌زا بوده است تا جایی‌که چیزی حدود ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب وارد تالاب می‌شود و فاضلاب رشت هم از طریق دو رودخانه زرجوب و گوهررود به‌همراه پساب‌های کشاورزی و رسوب وارد بستر این تالاب می‌شود.
زمانی با اشاره به معضل گیاه مهاجم “سنبل آبی” در تالاب انزلی گفت: از محل اعتبارات سفر اخیر رییس جمهور به گیلان برای پروژه تالاب انزلی حدود ۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده و مبالغ دیگری نیز سال آینده اختصاص می‌یابد از این‌رو عملیات اجرایی پاک‌سازی این موضوع در تالاب از هفته آینده آغاز می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با بیان اینکه ورود آب سالم قطعاً در روند احیای تالاب کمک می‌کند خاطرنشان کرد: وزارت نیرو ۲ وظیفه اصلی در مورد تالاب انزلی دارد که باید عمل کند لذا تصفیه فاضلاب‌های خانگی و اقدام جهت عدم ورود فاضلاب‌ خانگی به تالاب انزلی از جمله این وظایف است.

با کانال همای خبر همراه باشید.

http://homaygilanir

About مدیر خبر1

Check Also

قطع آبگذاری کانال‌های آبیاری شبکه سفیدرود در پی بارش‌های اخیر

قطع آبگذاری کانال‌های آبیاری شبکه سفیدرود در پی بارش‌های اخیر   معاون حفاظت و بهره …