چاپ مطلب چاپ مطلب

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گیلان خبر داد؛احیا و احداث موزه زلزله ایران در رودبار

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گیلان خبر داد؛احیا و احداث موزه زلزله ایران در رودبار

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان در جشن ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی که در رودبار برگزار شد از احیا و احداث موزه زلزله ایران در رودبار خبر داد و گفت: مقدمات این کار فراهم شده است و تنها مشکل مکان وجود دارد.

به‌ گزارش خبرنگار ما از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان ولی جهانی دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲در چهارمین جشنواره ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در رودبار، اظهار کرد: جنگل‌های هیرکانی در ۵ استان کشور از جمله گیلان زیست می‌کنند.

او از راه اندازی پایگاه جنگل‌های هیرکانی در میراث فرهنگی گیلان خبر داد و افزود: در حال حاضر ۳۵۰ میلیون تومان برای ساماندهی و تقویت این پایگاه اختصاص یافته است.مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از شناسایی ۷۰۰ اثر تاریخی در رودبار خبر داد و بیان کرد: بیشترین آثار فرهنگی و تاریخی کشور در رودبار وجود دارد که این ظرفیت را مرهون رودخانه سفیدرود و جنگل‌های هیرکانی است.

جهانی با اشاره به وجود قدیمی ترین سکونت گاه بشر در رودبار، اضافه کرد: فرصت سرمایه‌گذاری در غار دربند رشی فراهم شده و در حال مطالعات طرح می‌باشد.او با اشاره به استقبال گردشگران و مسافران از غار دربند رشی، افزود: بعد از ماسوله، قلعه‌رودخانه و موزه میراث‌روستایی، غار دربند رشی از اماکن پربازدید گیلان است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با اشاره به راه اندازی موزه پارینه سنگی در رودبار، بیان کرد: دست ساخته‌ها و یافته‌های تاریخی غار دربند رشی در این موزه به نمایش گذاشته می‌شود.جهانی با بیان اینکه غار رشی از جمله غارهای سرپوشیده کشور است، گفت: بازسازی غار دربند رشی در موزه پارینه سنگی صورت می‌گیرد.

او از احیا و احداث موزه زلزله ایران در رودبار خبر داد و افزود: مقدمات راه اندازی موزه زلزله ایران در رودبار فراهم شده و فقط مشکل مکان وجود دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با اشاره به برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی در رودبار، اضافه کرد: رودبار پیشتاز برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در گیلان است.

جهانی با اشاره به روند ثبت پرونده جنگل‌های هیرکانی استان گیلان در فهرست میراث جهانی گفت: ۳۰۶ هزار هکتار از بهترین و دست‌نخورده‌ترین بخش‌های جنگل‌های هیرکانی در قالب ثبت سریالی با ۱۲ سایت و ۱۵ لکه در پنج استان، در تاریخ ۱۹ تیرماه سال ۱۳۹۸ برابر با ۱۰ جولای ۲۰۱۹، در چهل و سومین گردهمایی جهانی یونسکو در کشور آذربایجان، باکو، به عنوان دومین میراث طبیعی ایران، بر اساس معیار ۹، به شماره ۱۵۸۴، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است تا این میراث باستانی یگانه به نام ایران و برای جهانیان تا ابد باقی بماند که ۳ سایت در شهرستان‌های تالش، فومن و رودبار استان گیلان قرار دارد.مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان افزود: از جمله برنامه‌های جشن چهارمین سالروز ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی، برگزاری کارگاههای آموزشی، ایستگاه نقاشی کودکان و توزیع ساک‌های دوستدار طبیعت منقش به لوگوی جنگل های هیرکانی که با حضور اقشار مختلف علاقه‌مندان، متخصصین و مدیران تأسیسات گردشگری استان گیلان برگزار شد./انتهای خبر

 

About مدیر خبر1

Check Also

برپایی سیرک در کومله

برپایی سیرک در کومله با حضور دکتر مهدی پور شهردار، آقای عظیمی ریاست شورای شهر …