چاپ مطلب چاپ مطلب

وزیر فرهنگ و ارشاد در یادواره دکتر معین در آستانه اشرفیه: استاد محمد معین نماد ماندگاری ایران است /فرهنگ نامه نویسی به ماقبل معین وما بعد معین تقسیم می شود

.

همای گیلان، چهل و هشتمین سالگرد درگذشت استاد دکتر محمد معین محقق برجسته و پدید آورنده لغت نامه فرهنگ فارسی معین با حضور دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت همراه در آرامگاه آن مرحوم  در آستانه اشرفیه برگزار شد.

وزیر ارشاد در جمع مردم  آستانه اظهار کرد : در آستانه روز قلم در کنار مزار استاد معین ایستاده ایم ، استادی که تک تک ایرانیانی که در این دهه ها زیسته اند ، مستقیم و غیر مستقیم بر خوان فیض ایشان نشسته اند و بهره برده اند.

صالحی ادامه داد: استادمعین یک شخص نیست ، بلکه نماد ماندگاری ایران است . نمادی از اینکه یک بزرگمرد کوشید تا خشت خشت میراث فرهنگ ایرانی را پاس بدارد و بنیان را محکم تر کند . این بزرگداشت ها علاوه بر ادای دین برای این است که نسل معاصر و آینده ما امثال استادمعین را بشناسند و راه آنها را امتداد دهند.
وی با اشاره به خودساختگی و سخت کوشی استاد محمد معین گفت : او در خردسالی از هردو نعمت پدر و مادر محروم شد اما نعمتی بدست آورد و آن نعمت این بود که وصی نیما و دهخدا شد .
صالحی با بیان اینکه در زبان فارسی سابقه ده قرن فرهنگ نامه نویسی وجود دارد ادامه داد : استاد معین در زندگی به پشتوانه اطلاعات گسترده و آشنایی و تسلط به زبان های گوناگون ، خدمات قابل توجهی در فرهنگ و ادبیات ایرانی داشت و او به اعتبار شناخت با روند لغت نامه نویسی سهم بسزایی در فرهنگ نامه نویسی ایرانی داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد :   همکاری با استاد دهخدا برای تدوین لغت نامه دهخدا ،تصحیح برهان قاطع و فرهنگ فارسی معین در ۶ جلد، سه کار بزرگ زمانه ما است که دکتر معین در آن یا نقش مستقل دارد یا کمک کار است.
دکتر عباس صالحی در پایان یادآور شد : فرهنگ نامه نویسی را می توان به ما قبل معین و ما بعد معین تقسیم کرد، فرهنگ نامه ای که با ویژگی های جدید گام تازه ای را در فرهنگ نامه نویسی برداشت ./گیل خبر/ پریسا عموئی

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

فراروز: جزئیات اختصاصی از پرونده معروف به فساد در فوتبال

فراروز: جزئیات اختصاصی از پرونده معروف به فساد در فوتبال   🔹رئیس کل دادگستری استان …