چاپ مطلب چاپ مطلب

رئیس سازمان چای درنشست با خبرنگاران مطرح کرد: واردات چای خارجی از ۸۰ هزار تن در سال گذشته به ۴۲ هزار تن در سال جاری رسیده است.

نشست رئیس سازمان چای کشوربه همراه معاونین خودبا اصحاب رسانه وخبرنگاران برگزارشد

همای گیلان/رئیس سازمان چای کشور گفت: صنعت چای، ۳۰ درصد نیاز کشور را تأمین می کند و بالغ بر ۱۰ میلیون دلار ارز آوری برای کشورمی باشد و گردش مالی ۲ هزار میلیارد تومانی دارد.
حبیب جهانساز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: نیاز مصرف داخلی چای کشور ۱۰۰ هزار تن چای خشک است که ما در سال جاری ۱۳۳ هزار تن برگ سبز برداشت که ۳۰ هزار تن چای خشک از آن استحصال شد.
وی، درآمد چایکاران در سال جاری را ۵۱۴ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی ادامه داد:بررسی ها نشان دهنده ی رشد ۵ تا ۱۰ درصدی در صنعت چای کشور است که زمینه را برای حضور و انگیزه بیشتر چایکاران فراهم کرده است.
رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه دولت تمام مطالبات از قدرالسهم خود به چایکاران را پرداخت کرده است، افزود: تنها ۲۰ درصد سهم کارخانجات چای باقیمانده که به زودی پرداخت می شود.
جهانساز با اشاره به توسعه خدمات الکترونیک در صنعت چای کشور گفت: ایجاد سامانه چایکاران، کارخانجات و صدور دفترچه های الکترونیکی چایکاران سه اقدام در این راستا است تا در وضعیت شیوع ویروس منحوس کرونا، از مراجعات حضوری جهت دریافت خدمات کاسته شود.
وی با اشاره به وجود ۱۳۴ کارخانه در یک دهه گذشته در کشور گفت: این تعداد امروز به ۱۶۲ کارخانه رسیده و متقاضیان زیادی نیز جهت احداث کارخانه وجود دارد که نشان از وضعیت مطلوب صنعت چای کشور می باشد.
جهانساز با اشاره به کاهش واردات چای خشک به کشور یادآور شد: واردات چای خارجی از ۸۰ هزار تن در سال گذشته به ۴۲ هزار تن در سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش نرخ دلار، صادرات چای صرفه اقتصادی دارد و بر همین مبنا حدود ۸ هزار تن از چای ایرانی در سال جاری به خارج از کشور صادر شده است.
استان های گیلان و مازندران بیش از ۵۵ هزار خانوار چایکار و حدود ۲۶ هزار هکتار باغ چای دارد.۹۰ درصد باغهای چای در استان گیلان و ۱۰ درصد در استان مازندران قرار دارد./ایرنا
درادامه جانسازپاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.مدیرمسئول همای گیلان ضمن پشنهادگفت:امروزکشاورزی درگیلان به صورت خرده مالکی اداره می شودواین یکی ازمشکلات این صنعت می باشد که برای یک کشاورزمرقون به صرفه نیست لذاپشنهادمی گرددکه سازمان چای بایدتدبیری درخصوص افزایش تولیددرمساحت کمترداشته باشدویا مراتع ومکان های خاصی برای تولیدبیشترجای برای جوانان تحصیل کرده دراین رشته درنظرگرفته شود.
علی پورادامه داد:یکی دیگرازمشکلات چایکاران این است که نیم قرن یا بیشترزمین جهت تولیدچای دراختیارانهامی باشداماازدیدگاه منابع طبیعی هنوزاین زمین جزمتصرفات به حساب می ایدپشنهادمی گرددبا اعلام طرح به مجلس شورای اسلامی نسبت به حل این مشکل تلاش شود.
انگاه مدیرمسئول همای گیلان اظهارداشت :به نظررئیس سازمان چای کشورمهمترین مشکل وچالش پیش رواین سازمان چیست؟
جانسازدراین خصوص گفت:به نظرم مهمترین چالش این سازمان همان پشنهادتان یعنی کوچک شدن زمین های کشاورزی است که ما پشنهادی به مجلس ارایه نمودیم تاراهکاری ارائه شودتا زمین های باغات چای به یکی ازمورثین برسدکه با مخالفت شورای نگهبان همراه گرددضمن انکه دنبال راهکارهای جدیدی دراین خصوص هستیم.
جانسازدرپاسخ به سوال خبرنگاری که پرسیده بوددرسال مزین به حمایت از تولیدملی چرا صدا وسیما چای خارجی راتبلیغ می کنداذعان داشت:این یکی ازدغدغه های اصلی مامی باشدوبارهااین تذکررابه صداوسیمادادیم اما متاسفانه الان تبلیغ چای خارجی با برندداخلی مثل «چای طبیعت»درصداوسیمانمایش داده می شود.

با کانال همای خبر همراه باشیدhttp://@homaygilanir

About مدیر خبر1

Check Also

مدیرعامل شرکت گاز گیلان: آموزش و فرهنگسازی در مدارس، آینده‌ای روشن را برای ما رقم خواهد زد

مدیرعامل شرکت گاز گیلان: آموزش و فرهنگسازی در مدارس، آینده‌ای روشن را برای ما رقم …