چاپ مطلب چاپ مطلب

سی ویکمین جلسه علنی صحن شورا با حضور معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیستی کشور و مدیر کل محیط زیست گیلان برگزار شد


به گزارش همای گیلان-نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر رشت ,سی و دومین جلسه شورای شهر رشت صبح امروز ۱۲ اسفند ماه در تالار شورا برگزار شد. در این جلسه به منظور بررسی معضلات زیست محیطی مرکز استان، معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست کشور و مدیر کل محیط زیست گیلان و هیات همراه، میهمان شورای شهر رشت بود.

در این دیدار، مدیر کل محیط زیست گیلان گفت: مجوز زباله سوز رشت صادر شده و هفته آتی تقدیم مدیریت شهری می شود و عملیات اجرایی زباله سوز ۶۰۰ تنی اردیبهشت در سراوان راه اجرایی می شود.

همچنین معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست کشور اعتبارات ناچیز سازمان محیط زیست را یادآور شد و از مدیریت شهری و شورا خواست تا در تغییر رفتار اجتماعی و آموزش های حوزه زیست محیطی کمک نموده و به کاهش تولید زباله و تفکیک زباله از مبدا کمک کنند.

کاوه مدنی تاکید کرد: سرانه تولید زباله در گیلان نسبت به سایر استان ها بسیار بالاست و این فرهنگ باید اصلاح شود.

در ابتدای جلسه، منشی شورا، مقدم کاوه مدنی، معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور و سازمان های مردم نهاد حاضر در جلسه را خیر مقدم گفت.

فاطمه شیرزاد بخشی از وصیت نامه شهید سجاد طاهر نیا را قرائت کرد و افزود: امروز به منظور حل معضلات زیست محیطی معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست میهمان شورای شهر رشت هستند.

رئیس شورای شهر رشت نیز روز تکریم از مادران و همسران شهید را یادآور شد و گفت: در جلسه صحن روز دوشنبه از مادران شهید مدافع حرم تجلیل می شود.

اعتبارات شهرداری برای حل محضلات زیست محیطی کافی نیست

سید امیر حسین علوی ضمن خیر مقدم به دکتر کاوه مدنی، معاون آموزشی سازمان محیط زیست کشور و خانم آقایی مدیر کل مشارکت های مردمی و خانم جواهریان مدیر کل توسعه پایدار محیط زیست در صحن شورا گفت: به دلیل اهمیت و نیاز به رفع مشکلات زیست محیطی شهر رشت امروز این نشست برگزار شده است و امیدوایم چنین نشست هایی تداوم داشته باشد.

وی اقلیم خاص و شکننده گیلان را یادآور شد و تصریح کرد: حفظ محیط زیست گیلان بسیار اهمیت دارد و امروز مدفن زباله سراوان عمده ترین معضل رشت است.

علوی ادامه داد: در تمام این سالها بار این مسئولیت بر گردن شهرداری رشت بوده است و اگر از اعتبارات دولتی برای ساماندهی وضعیت دپوی زباله سراوان تخصیص نیابد در آینده مشکلات حادتر می شود. و برای ادامه مسیر نیازمند اخذ مشاور از مسئولان ارشد استانی و ملی هستیم و باید با همکاری هم مشکلات موجود در عمق طبیعت را حل کنیم.

رئیس شورا اهمیت رودخانه های رشت و گذشته درخشان آن را یادآور شد و ابرز کرد: تجربه ماهیگیری در رودخانه ها بواسطه الودگی شدید به تاریخ پیوسته است و اگر نتوانیم این معضل را حل کنیم نمی دانیم چه پاسخی برای ایندگان خواهیم داشت.

وی خواستار تخصیص بودجه های پژوهشی برای احیای رودخانه ها در سطح ملی شد و تاکید کرد: مدیریت شهرداری رشت آماده هر نوع همکاری از سازمان محیط زیست گیلان است و امیدواریم با همکاری دو نهاد خدمت رسان بتوانیم معضلات زیست محیطی مرکز استان را رفع نماییم.

معضل رودخانه باید در سطح ملی مطالبه شود

احمد رمضانپور نیز این حضور را مغتنم شمرد و تصریح کرد: امروز مدیریت شهری به تنهایی نمی تواند معضلاتی که طی چندین دهه و توسط بسیاری از مولفه ها در حوزه زیست محیطی بوجود امده است، حل نماید.

عضو شورا تاکید کرد: معضل رودخانه های رشت بحث ملی است و دولت باید توجه ویژه ای به این مهم نماید.

وی با اشاره به حجم زیاد مسافرانی که به گیلان سفر می کنند تصریح کرد: امروز آلودگی رودخانه ها روزانه به تالاب انزلی می ریزد و آمار وحشتناکی در حوزه آلودگی آب و خاک گیلان به گوش می رسد به نحوی که نمی توانیم حتی به خانواده های خود بگوییم. باید راهکارهایی در سطح ملی ارایه شود و جایگزینی برای این معضل ارایه شود.

رمضانپور ادامه داد: دریا و رودخانه می تواند ثروتی برای رشت باشد .اما نتوانستیم از این پتانسیل برای اقتصاد شهری بهره ببریم و اکنون سلامت شهروندان با این رودخانه ها به خطر افتاده است. شهرداری می تواند سیاست گذار باشد اما از انجا که شهرداری متولی فاضلاب و ساماندهی رودخانه ها نیست شاید بتوان گفت فقط شرکت های اب و فاضلاب و اب منطقه ای و سازمان محیط زیست دخیل هستند. انتظار داریم همه دستگاه های متولی همت به خرج دهند.

عضو شورا تصریح کرد: ردیف های بودجه محیط زیست کشور نسبت به ردیف های بودجه مقولات دیگر بسیار پایین است اما اگر بخواهیم با نگاه اقتصادی و نگاه به سلامت شهروندان به این معضل بنگریم، می توان کار بنیادین کرد.

وی خطاب به معاون آموزشی سازمان محیط زیست کشور گفت: انتظار داریم فعالیت های پژوهشی شهرداری رشت در ساماندهی معضلات یاد شده را بررسی نموده و کمک کنند تا این معضلات رفع شود.

مردم رشت بخاطر سراوان در عذابند

محمد حسن علیپور نیز گفت: مردم رشت بخطر بحران های زیست محیطی در عذاب هستند. زباله و پسماند اکنون مهمترین معضل گیلان است و محل دفن زباله سراوان آب و خاک گیلان را آلوده کرده است.

عضو شورا افزود: ورود شیرابه زباله سراوان و ورود آن به رودخانه ها و اب های زیر زمینی سلامت مردم را به شدت به خطر انداخته است.

وی تاکید کرد: امروز بوی تعفن زباله ها تا کیلومترها آزاد دهنده است. وی از مسئولان حاضر خواست تا به داد مردم برسند.

تاکید بر آموزش شهروندی در حوزه پسماند

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر نیز اظهار کرد: از فرافکنی باید پرهیز نماییم و کارهایی که هر سازمان و مسئولی می تواند انجام دهدف عملیاتی نموده و باید به وظایف خود عمل کرد و ما نیز به عنوان نمایندگان مردم مطالبه گری داشته باشیم.

محمد حسن عاقل منش ابراز کرد: با وجود سمن های مردم نهاد در حوزه زیست محیطی می باید نمایندگان در حوزه آموزشی کمک نمایند. مدیریت شهری می تواند با آموزش های زیست محیطی در سطح گسترده هم به کاهش معضلات زیست محیطی کمک نموده و در سطح کلان نیز با دریافت اعتبارات ملی برای احیای رودخانه ها کمک نماییم.

وی یادآور شد: در لایحه بودجه سال آتی بودجه آموزشی و احیای رودخانه ها دیده شده است و امیدواریم بتوانیم به وظایف مطالبه گری خود به عنوان نمایندگان مردم عمل نماییم. اگر زباله سوز راه بیفتد، روزانه ۶۰۰ تن زباله در این فرایند امحا می شود.

معضلات زیست محیطی گیلان در سطح ملی دیده نمی شود

رضا رسولی نیز اظهار کرد: مهمترین عنصر در حوزه زیست محیطی که امروز کمتر دیده شده است نقش مثبت و منفی انسان است.

رئیس کمیسیون عمران شورا گفت: نگاه دولت در بکارگیری کارشناسانی توانمند همچون دکتر مدنی می تواند بسیار امید بخش باشد.

وی بر نقش مطالبه گری مردم و مدیریت شهری و شورا تاکید کرد و افزود: امروز صدای مطالبات گیلان در سطح ملی آن طور که باید شنیده نمی شود. وضعیت تالاب انزلی و رودخانه های رشت کمتر از دریاچه ارومیه نیست و امروز بیماری های عجیبی در ساکنان رودخانه ها شنیده می شود. از عمق تالاب انزلی بسیار کاسته شده است و سرعت کاهش وسعت و عمق تالاب بسیار زیادتر از دیگر تالاب های دنیاست. عمق انزلی که ۹متر بود، امروز به ۱متر رسیده است. امروز درون بحران هستیم و باید درک متقابلی در سطح محلی و ملی درمورد بحران های زیست محیطی کشور بوجود آید.

رسولی ادامه داد: نگاه ما این باشد که حداقل ۱کیلومتر پاکسازی و اکسیژن دهی گوهررود که در ورودی شهر آغاز شده، تداوم و توسعه یابد. اولویت نمایندگان این باید باشد که علاوه بر دریافت اعتبارات دولتی، بودجه ویژه ای برای احیای رودخانه ها داشته باشیم.

اعتبارات تخصیص یافته دولت در حوزه زیست محیطی برای استان شفاف نیست

حامد عبدالهی هم گفت: ما وارث بی توجهی و کم توجهی مسئولان پیشین هستیم و ما نیز در آینده مورد سئوال خواهیم بود.

خزانه دار شورا افزود: برای ما شفاف نیست اعتبارات تخصیص یافته چگونه در حوزه زیست محیطی استان هزینه می شود. ضمن اینکه آلاینده های زیست محیطی شهرکهای صنعتی همچنان وارد رودخانه ها و تالاب انزل می ریزد.

وی همچنین خواستار توضیح پیرامون هزینه های تخصیص یافته در حوزه آموزش زیست محیطی شد و تاکید کرد: جایگاه سازمان محیط زیست کجاست با اینکه شهرداری وظیفه ذاتی ندارد اما در تمام این سالها بیشترین بار به دوش شهرداری بوده است. عبدالهی خواستارتوضیح پیرامون بازداشت فعالین محیط زیستی شد.

تاکید رئیس شورا بر دریافت حق آب تالاب عینک

رئیس شورا گفت: نگاه شورا و شهرداری، امروز نگاه تعاملی و همراهی است و هدف از این دعوت افزایش چنین فضایی است.

علوی در مورد قانون احیای تالاب ها هم گفت: متولی احیای تالاب ها و رودخانه ها آب منطقه ای است. اما شهرداری در بحث جمع آوری سنبل آبی و آزادسازی حریم رودخانه ها و تالاب عینک تاکنون خیلی هزینه کرده است.

وی در مورد آلوده کننده های صنعتی رودخانه ها هم گفت: باید قانون اجرایی ان از سوی سازمان محیط زیست پیگیری و اجرایی شود و همچنین حق آب تالاب عینک هم باید تعیین شود در فصل زمستان عمق تالاب عینک خیلی کم شده است و بر گونه های زیستی گیاهی و جانوری تالاب عینک تاثیر گذاشته است.

جریمه پرتاب زباله اعمال شود

رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست شورا نیز گفت: افزایش زباله در گیلان نگران کننده است و هر روز در حال تخریب محیط زیست ماست و انتظار داریم اقدام های حفاظتی سازمان محیط زیست در این حوزه افزایش یابد.

فاطمه شیرزاد خواستار تسریع در این مورد شد و تاکید کرد: باید برخورد قاطع با آلودکنندگان زیست محیطی شود و متاسفانه برخورد قاطعی با آلودکنده های صنعتی و بیمارستانی نمی شود.

وی ادامه داد: این نگرانی ها سالهاست تکرار شده و مطالبات به حق مردم بارها از همین تریبون پارلمان محلی تکرار شده است ولی گوش شنوایی نیست و از معاون آموزش کشور- که مدیر جوانی است- انتظار داریم با جدیت پیگیری نماید.

شیرزاد تصریح کرد: هرچند اعتبارات دولت در حوزه زیست محیطی اندک است اما باید با ارتباط بین دستگاهی و تلاش نمایندگان به حل مشکلات کمک کنیم.

وی خواستار اعمال قانون بیشتر سازمان محیط زیست شد و افزود: با وجود اینکه قانون جریمه برای پرتاب زباله وجود دارد ولی به درستی اعمال نمی شود.

شیرزاد تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم پاسخ قانع کننده برای مردم داشته باشیم. و از مقامات کشوری در حوزه زیست محیطی می خواهیم استان های شمالی را ویژه ببینند زیرا معضلات زیست محیطی گیلان زیر نقاب سبز آن پوشیده مانده است.

وی همچنین خواستار رسیدگی پیرامون آنفولانزای حاد پرندگان شد و افزود: مردم نگران اپیدمی شدن این بیماری هستند و انتظار داریم سازمان محیط زیست بیشتر پیگیری نماید.

مجوز زباله سوز ۶۰۰تنی رشت صادر شد

محمد پور، مدیر سازمان محیط زیست گیلان در این نشست گفت: تمام نقاط کشور در حوزه زیست محیطی دارای معضلات شدیدی است. قطعا یک جای کار را اشتباه رفته ایم و یا در اولویت کاری ما نبوده که اینهمه معضل زیست محیطی در گیلان و کشور بوجود آمده است.

وی تصریح کرد: هر زمان خواست و اراده اجتماعی در رفع معضلات بوده، موفق شده ایم. این پتانسیل همکاری سمن ها و مراکز دانشگاهی درگیلان هست و باید استفاده کنیم اما امروز بجز جنگل خواری، تالاب خواری هم داریم.

محمدی افزود: اگر ۵ سال پیش سنبل آبی در بسیاری از تالاب های استان مدیریت می شد، امروز در مدیریت این بحران موفق تر بودیم.

وی در مورد احیای تالاب انزلی هم توضیحاتی ارایه داد و افزود: بخشی از حل معضلات از سوی سازمان محیط زیست حاکمیتی است و امروز توانستیم در حوزه تالاب انزلی اقدام های احیا را اغاز نماییم. دولت در احیای تالاب ها کم تجربه است و باید به کمک نهادهای دیگر بیش از این تالاب ها را احیا کنیم.

وی به اجرای موفق احیای تالاب عینک به کمک مدیریت شهری تصریح کرد: آموزش و استمرار آن منجر به فرهنگ می شود. امروز تنها مسافران زباله ریز نیستند، تفکیک زباله از مبدا می باید از سوی مدیریت شهری بیشتر پیگیری شود.اگر نتوانیم پسماند را مدیریت کنیم باز مشکلات حادتر می شود. بهرحال مدیریت شهری محل فعلی سراوان را برای زباله انتخاب کرد و باید شورا به شهردار ابلاغ نماید تا بخشی از حل مشکلات رودخانه ها و تالاب عینک را که در حوزه مدیریت شهری است، در دستور کار خود قرار دهد.

رئیس سازمان محیط زیست گیلان تصریح کرد: مجوز استقرار زباله سوز دریافت شده است و هفته آتی مجوز زباله سوز تقدیم مدیریت شهری می شود.

وی اقدام های انجام شده در احیای تالاب انزلی را نیز برشمرد و گفت: تلاش داریم تالاب انزلی را از لیست سیاه کنوانسیون رامسر خارج نماییم.

محمدی افزود: بر اساس برنامه سازمان محیط زیست، برای ساماندهی حداقل یک سوم فاضلاب گوهر رود و جلوگیری از ورود پس آب به تالاب عینک اعتبار لازم برای سال آتی تخصیص می یابد.

این مقام مسئول در مورد مجوز زباله سوزهای گیلان نیز گفت:۳ زباله سوز در گیلان نصب می شود و مجوز نصب آن در شرق گیلان و غرب گیلان و مرکز استان صادر شده است. هرچند تولید برق نیز از زباله سوزها امکان پذیر است ولی باید کمک کنیم که برای سرمایه گذار هم فرصت آن ایجاد شود.

رئیس سازمان محیط زیست گیلان در جمع اعضای شورا ابراز امیدواری کرد زباله سوز ۶۰۰ تنی رشت در اردیبهشت ماه اجرایی شود.

محمدی ابراز کرد: وظایف قانونی تکلیف شده در حوزه زیست محیطی به مدیریت شهری ابلاغ می شود.

رئیس شورا نیز ضمن ابراز خرسندی از صدور مجوز برای زباله سوز گفت: شهرداری آمادگی دارد موانع را رفع نموده و پیش پرداخت آن را نیز بپردازد.

علوی در مورد احیای تالاب عینک و رودخانه های نیز تاکید کرد: شهرداری بودجه برای احیا گذاشته است و با همکاری و تخصیص اعتبار های دولتی امیدواریم بتوانیم در شورای پنجم ثمره خیر برای شهروندان بجا بگذاریم.

مهمترین رفتار محیط زیستی تولید کمتر زباله است

معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست کشور نیز گفت: خطه حاشیه دریای خزر غلط انداز است و این پیغام اشتباه را باید رفع نماییم که استان های شمالی معضل زیست محیطی ندارد.

کاوه مدنی افزود: حضور بنده در استان گیلان به همین منظور است که بتوانیم با کمک مسئولان استان وعده ها را عملی نماییم.

وی نقش سازمان محیط زیست را خطیر خواند و از مدیریت شهری و شورا خواست تا به کمک سازمان محیط زیست آمده و از همه ظرفیت ها برای رفع معضلات زیست محیطی گیلان کمک نمایند.

مدنی افزود: گزارش عملکرد مدیریت شهری برای رفع معضلات زیست محیطی باید منتشر شود تا شفافیتی صورت گیرد و بدانیم به لحاظ اقتصادی چه اقدام هایی صورت گرفته است و به کمک هم بگوییم چه کار باید کرد تا شرایط برای سال آتی بهتر شود.

وی پسماند را از اولویت های دیگر سازمان محیط زیست خواند و افزود: از اعضای شورا می خواهم از هواداران خود بخواهند موضوع پسماند را به عنوان یک مطالبه جدی دنبال کنند. مهمترین رفتار محیط زیستی تولید کمتر زباله است. فرهنگ مصرف در گیلان متفاوت است و سوای مسافران متاسفانه سرانه تولید زباله در گیلان بسیار بالاتر از دیگر استانهاست.

مدنی سمن های زیست محیطی را افتخاری برای کشور خواند و تاکید کرد: سمن ها کم کاری متولیان دولتی را جبران می کنند و امروز به کمک همین سمن ها برای جمع آوری زباله به گیلان آمده ام و از مسئولان رشت و بویژه نمایندگان مردم در شورای شهر می خواهم برای این فرهنگسازی امروز همراه ما باشند. شعار ما در سازمان محیط زیست هم این است که از همین حرکت های کوچک آغازکنیم تا بتوانیم سنگ های بزرگ را هم برداریم.

معاون آموزشی سازمان محیط زیست کشور با اشاره به بطری های آب معدنی روی میز اعضای شورا خواست: اگر اعلام می کنید که آب آشامیدنی تولید شده در گیلان خوب است، باید نماینده های مردم از همین آب شرب استفاده کنند و از بطری های آب معدنی که خود تولید کننده زباله است جلوگیری کند.

کاوه مدنی خواست در نخستین گام، شورای شهر مصوب کند از این پس در مدیریت شهری استفاده از بطری های آب معدنی در جلسات و مراسم ها ممنوع گردد.

وی ابراز امیدواری کرد با تقویت مطالبه گری و تلاش شورای شهر، سال آتی سال تقویت بنیان های زیست محیطی باشد.

مدنی تصریح کرد: اگر محیط زیست برای نمایندگان مردم ملاک عمل نباشد، شاید صلاحیت نداشته باشد به مدارج بالاتر راه یابد. امروز دولت به تنهایی نمی تواند متولی رفع معضلات زیست محیطی باشد و تک تک ما باید با تغییر رفتار و آموزش فرهنگ اموزش زیست محیطی باشیم.

وی از شورای شهر رشت خواست تا پشتیبان سمن های زیست محیطی باشند و تاکید کرد: سمن ها وظیفه دولت را بر دوش می کشند و نباید با سنگ اندازی مانع فعالیت آنها شویم.

معاون آموزشی سازمان محیط زیست کشور یادآور شد: استان گیلان برنامه آموزشی حوزه زیست محیطی خود را ارایه داده است و با وجود کمبود اعتبارات دولتی قول می دهیم که این اعتبار به استان تخصیص یابد.

کاوه مدنی ابراز کرد: نقش مردم در کاهش پسماند و تفکیک زباله بسیار خطیر است و امیدواریم با مطالبه گری مردم و تغییر رفتار در مردم و مسئولان شاهد کاهش معضلات زیست محیطی در گیلان باشیم.

بطری های آب معدنی از جلسات شورای شهر حذف می شود

رئیس شورا در این جلسه گفت: همین امروز مصوب شد بجای بطری های آب معدنی از پارچ شیشه ای و لیوان شیشه ای استفاده شود.

علوی افزود: انتظار داریم میزان بودجه آموزش کشور و میزان تخصیص آن برای رشت و میزان اعتبار برای احیای رودخانه ها هم توسط معاون سازمان محیط زیست کشور اعلام شود.

معاون آموزش سازمان محیط زیست کشور در این باره گفت: کل اعتبارات پژوهشی سازمان، ۱۶۰ میلیون تومان است. ۲۴۰ میلیون تومان هم بدهی از سنوات قبل داریم. در حوزه آموزش و پژوهش اعتبار محدودی داریم اما بودجه هایی در حوزه معاونت انسانی داریم و می توانیم به امر آموزش اختصاص دهیم. زیرا بسیاری از طرح های ما مطالعاتی است.


با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان در آیین تجلیل از کارگران نمونه : کارگران خط مقدم تولید برق مطمئن و پایدار هستند

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان در آیین تجلیل از کارگران نمونه : کارگران خط …