چاپ مطلب چاپ مطلب

استاندار گیلان: دولت تدبیر و امید صنعت چای را از نابودی نجات داد

همای گیلان: استاندار گیلان افزایش قیمت برگ سبز چای در سه سال اخیر را نزدیک به صددرصد عنوان کرد و گفت: دولت یازدهم با تدابیر اتخاذ شده، صنعت چای را از نابودی نجات داد.
به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان، محمدعلی نجفی روز چهارشنبه در جریان بازدید از کارخانجات و باغات چای شهرستان فومن افزود: سازمان چای تاکنون ۴۱ هزار و ۳۰۰ تن برگ سبز خریداری کرده که بیش از ۷۰ درصد آن درجه یک است.

بازدید-استاندار-از-باغ-چای-747x498
استاندار گیلان خرید برگ سبز چای از منابع دریافتی از کارخانه‌داران و نیز منابع داخلی سازمان چای را اقدام مثبت دیگر در استان خواند و ادامه داد: با وجود اینکه بودجه در هفته‌های اخیر ابلاغ شد، اما سازمان چای زودتر از موعد اقدام به پرداخت بهای برگ سبز کرد.
نجفی با اشاره به اینکه حدود دو ماه گذشته شورای اقتصاد همانند سال‌های گذشته نرخ افزایش قیمت چای به صورت درجه یک و دو را مصوب کرد، گفت: مقرر شد قیمت بیشتر محصولات کشاورزی براساس میزان تورم امسال افزایش یابد که تورم امسال به زیر ۱۰ درصد می‌رسد.
وی با بیان اینکه با تلاش‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، استانداری و سازمان چای بنای ما افزایش نسبی قیمت براساس میزان هزینه‌هاست، افزود: بر این اساس شورای اقتصاد روز گذشته جزئیات قیمت خرید را اعلام کرد و طبق این مصوبه، قیمت خرید برگ سبز چای درجه یک با رشد ۱۲ درصد به ۲۴ هزار و ۴۰۰ ریال و درجه دو با رشد ۱۳ درصدی به ۱۳ هزار و ۶۷۰ ریال افزایش یافته است.
وی ادامه داد: انجام پرداخت همزمان با تحویل چای توسط باغداران نیز از دیگر اقدامات مؤثر دولت است که منجر به رقابتی شدن قیمت نیز شده و برخی کارخانه‌ها تا ۱۰ هزار ریال بیشتر از قیمت مصوب، چای درجه یک بهاره را خریداری کردند.
نجفی افزایش قیمت برگ سبز چای در سه سال اخیر دولت تدبیر و امید را نزدیک به صد درصد عنوان کرد و افزود: این امر انگیزه‌ای برای کشاورز باغدار در جهت تقویت تولید و نیز کیفیت این محصول ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پایین آمدن قیمت چای داخلی باعث شده بود نگاه تحقیرآمیزی به این محصول داشته باشند که خوشبختانه، هم کیفیت بالا رفت و هم قیمت آن به نرخ جهانی نزدیک شده است.
نجفی با اشاره به اینکه سال گذشته در گیلان بیش از سه هزار هکتار افزایش سطح زیر کشت چای داشتیم، گفت: دولت تدبیر و امید در مدت سه سال، با تدابیر اتخاذ شده صنعت چای را از نابودی نجات داد و مصمم به حل مشکلات باقیمانده است.
وی اضافه کرد: ۱۰ تا ۱۲ هزار هکتار از مزارع چای مخروبه به محصولات دیگر تبدیل شده بود که اکنون در حال برگشت به کشت محصول چای است.
نجفی یکی از ابتکارات دولت تدبیر و امید برای افزایش امید چایکاران را پرداخت ۱۱۵ میلیارد ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد برای هزینه‌های جاری چایکاران و کارخانه‌داران از محل صندوق توسعه چای عنوان و خاطرنشان کرد: این امر به منظور خوداکتفایی باغدار، تولید کننده و کارخانه‌دار در ایام برداشت چای است.
نجفی افزود: امسال همچنین دولت و وزارت جهاد کشاورزی اهتمام ویژه‌ای در آبیاری تحت فشار محصولات باغی و زراعی دارند که قطعاً منجر به رشد خوب محصولات خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: سهمیه‌ای که امسال توانستیم در بخش آبیاری تحت فشار برای استان بگیریم، در حدود ۲۴ تا ۲۵ هزار هکتار است که بخشی برای چای و بخشی برای سایر محصولات است.
چین اول برگ سبز چای که از اول اردیبهشت ماه آغاز شده بود، با برداشت ۳۳ هزار تن برگ سبز چای از باغ‌های شمال به اتمام رسید که ۸۶ درصد آن درجه یک و ۱۴ درصد درجه دو محسوب می‌شود.
۲۸ هزار هکتار باغ چای در استان‌های گیلان و مازندران وجود دارد و بیش از ۵۰ هزار خانوار چایکار در این دو استان، به این مهم اشتغال دارند.
سال گذشته برگ سبز چای درجه یک، ۲۱ هزار و ۸۰۰ ریال و برگ سبز چای درجه دو ۱۲ هزار و یکصد ریال از چایکاران خریداری شد.
برداشت برگ سبز چای، به طور معمول در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام می‌شود که در سال جاری، برداشت برگ سبز چای از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده است.
میزان نیاز سالانه کشور به چای خشک، حدود یکصد هزار تن است که سال گذشته در مجموع ۸۷ هزار تن برگ سبز چای از کشاورزان خریداری شد که از این میزان، ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن چای خشک استحصال شد.

بازدید-استاندار-از-باغ-چای2-747x498 بازدید-استاندار-از-کارخانه-چای1-747x498 بازدید-استاندار-از-کارخانه-چای-747x498

About سردبیر

Check Also

وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور / وضعیت «تجرد» زنان دهه ۵۰ و ۶۰

وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور / وضعیت «تجرد» زنان دهه …